Nor Zartonk 23 Mayıs 2015 tarihli açıklama

[ A+ ] /[ A- ]

 

Kampın iade edilmesi ihtimaliyle ilgili inanılmaz hızda bilgi kirliliği yaratıldı. Nor Zartonk’un konuyla ilgili son açıklaması:

Nor Zartonk olarak 18 gündür Kamp Armen´de adalet icin nöbetteyiz.

Kamp Armen´de şimdiden halkların kardeşliği, yeni bir yaşam, ortak bir gelecek yolunda önemli bir yol katettik. Kamp Armen´de kurduğumuz kardeşlik ve mücadele ruhu bu sürecin en önemli kazanımıdır. Kamp´ta geçirdiğimiz zaman ve düzenlediğimiz sayısız etkinlik ile halkların birlikte yaşamı ve mücadelesi, bir arada yaşamın sürdürülmesi açısından önemli deneyimler biriktirdik. Bunun sürdürülmesi ve genişletilmesini  tarihi sorumluluğumuz olarak görüyoruz!

“Soykırım sürüyor!“ diyerek Kamp Armen´deki yıkımı durdurduğumuzda, adaletin direnmeden, mücadele etmeden elde edilemeyeceğinin bilincindeydik. 18 günlük direnişimiz ve kamuoyu desteği Kamp Armen´in iade edilmesi yönünde yoğun bir baskı oluşturmuş ve iade yolunu açmıştır. Verilen sözlü taahütlere rağmen henüz somut bir adım atılmamış olup Kamp Armen‘in esas sahipleri olan Ermeni Halkına iadesi henüz gerçekleşmemiştir. Nor Zartonk olarak, tapu tescili yapılana kadar nöbetimizi sürdüreceğiz.

Elde edilecek kazanım bir lütuf değil mücadelemizin ve dayanışmanın sonucu olacaktır. Ve yine elde edilecek kazanım soykırımın inkarından vazgeçildiği anlamı taşımayacak ancak daha büyük bir mücadele için bir başlangıç noktası olacaktır. Kamp Armen direnişi kişisel çıkarlara ve siyasal hesaplara alet edilemez. Kamp Armen´deki direnişimiz teslimiyet  ve sessizliğin değil dayanışma ve mücadelenin tek çıkar yol olduğunu göstermiştir.

Direne Direne Kazanacağız!

Nor Zartonk