16.05.2015 Kamp Armen Basın Açıklaması

[ A+ ] /[ A- ]

Basına ve Kamuoyuna;

Ermeni yetim çocukların düşlerini ve ayak izlerini takip ederek Kamp Armen’e vardık. Sicili kabarık katili, hafıza ormanımıza, Hrant’ın Atlantisine baltasıyla girerken suçüstü yakaladık. 1915, Ermeni Soykırımı, farklı formlarıyla  Hrant’ta, Sevag’ta, Maritsa’da olduğu gibi burada, Kamp Armen’de de devam ettirilmek istendi. Halklarımızın her zaman güveneceğimiz iradesi ile bu saldırı durduldu!

Bizler, Kamp Armen Dayanışması olarak, adalet nöbetimizi 11 gündür sürdürüyoruz. Kamp Armen’e, Ermeni Halkının emek, umut ve inançla gerçekleştirdiklerine sahip çıkıyoruz. Ermeni yetim çocukların düşleriyle, alınteriyle yükselen ve değerini de bu emekten alan Kamp Armen’i yıktırmayacağız!

Buradaki varlığımız sadece bir binayı korumak değil, aynı zamanda Hrant’tan bize miras kalan ortak yaşam ve dayanışma kültürünü yeniden kurmak, yeni yaşamın ilk filizlerini, bu kampta yeşertmektir. Geçen süre zarfında bu amaca uygun olarak pek çok atölye, söyleşi ve gösterimler hayata geçirilmiş ve kampta kolektif bir yaşam kültürü inşa edilmiştir. Halkların eşitliğini ve kardeşiliğini odağına alan bu çalışmalarımız, önümüzdeki süreçte çoğalarak ve inatla devam edecektir!

Kamuoyuna yansıdığı üzere Kamp Armen ile ilgili görüşmelerimiz sürmektedir. Kamp Armen’in gasp edildiği tüm kamuoyu tarafından onaylanmış bir gerçektir. Henüz somut bir adım atılmamış olup Halkımız için bu sorun seçim malzemesi edilemeyecek kadar hassastır. Talebimiz açık ve nettir. Kamp Armen koşulsuz, şartsız ve ivedilikle Ermeni Halkına tüm mülkiyet hakları ile birlikte iade edilmelidir.

Umut ve dirençle yanımızda olan tüm dostlarımıza ve kamuoyuna yürekten teşekkür ediyoruz!

Getse Joğovurtnerun Baykarı!
Kamp Armeni Kantel Bidi Çidank!
Kamp Armen Ermeni Halkına İade Edilsin!
Yaşasın Halkların Kardeşliği!

16.05.2015, Kamp Armen Tuzla İstanbul

Nor Zartonk
Dört Ayaklı Şehir
Kamp Armen Dayanışması